Način pripreme
Počnite sa testom, prosejte brašno i dodajte so, izmešajte i oblikujte udubljenje. U njega sipajte toplu vodu i ulje, umesite meko testo. Pokrijte testo i ostavite da naraste na sat vremena.
Za to vreme pripremite nadev, isecite meso na tanke trakice ili male kockice. Isecite paprike na trakice, a luk na polumesece.
Zagrejte ulje i dodajte meso, propržite na kratko i pospite crnim biberom po ukusu i dodajte uni sos. Dinstajte dok ne ostane na masti i ne promeni svoju boju i ne postane zlatkasto.
Dodajte iseckano povrće i ponovo pržite do masti na kraju kuvanja posipte origanom. Ostavite proprženo meso sa povrćem da se ohladi.
Na nabrašnjenu radnu površinu okrenite naraslo testo i rukama rastegnite koru veću od dna tepsije (tepsija je prečnika 30 cm).
Pokrijte dno tepsije papirom za pečenje i stavite pažljivo koru odozgo tako što krajevi treba da vise. Rasporedite nadev po kori koja pokriva samo dno. Krajeve koji vise pokupite i savijte odozgo tako što u sredini ostane rupa.
Umutite jaje i odozgo namažite šubaru. U ostalo jaje dodajte kačkavalj iseckan na male kockice i popunite smesom, rupa na šubari.
Hajdučku šubaru pospite alevom paprikom i origanom. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C i pecite dok ne bude gotovo testo dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.
Ispečenu hajdučku šubaru namažite s malo maslaca i pokrijte na 10 minuta pre serviranja.
Unikatno ukusna hajdučka šubara!