Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjsko meso sa graškom i krompirom

Svinjsko meso sa graškom i krompirom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Svinjsko meso sa graškom i krompirom
Fotografije: AneliaStefanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ukusno svinjsko meso sa krompirom i graškom"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • grašak iz konzerve - 800 g
  • krompir - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz sos - 500 ml
  • voda - 800 ml
  • šećer - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika
  • nana - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičia
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se skuva da bude polugotovo.

U njega se dodaju luk i suvi začini.

Krompir i šargarepa se seku na sitno i takođe se dodaju u janiju sa svinjetinom.

Supa se paradajz sos i ulje.

Kada se sve skuva dodaje se grašak.

Svinjetina sa graškom se kuva još desetak minuta.

Za to vreme brašno se sipa u posudicu i muti se u gustu kašu sa malo vode.

Pomeša se sa sosom od janije i sipa se u vruće jelo.

Meša se dobro, da se sos zgusne, ali da ne zagori i svinjsko meso sa graškom i krompirom se sklanja sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: