Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pasulj sa svinjskim grudima u đuvečari

Pasulj sa svinjskim grudima u đuvečari

MartenichkoMartenichko
Početnik
4222
Pasulj sa svinjskim grudima u đuvečari
Fotografije: Martenichko
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Prijatno sa ovim ukusnim pasuljem sa svinjskim grudima u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pasulj - otprilike 300 g
  • svinjske grudi - otprilike 800 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • celer - 1/4 glavice + 1 struk
  • peršun
  • crni biber
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • čubar
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se potopi na 24 sata. Stavlja se da provri, baca se voda i sipa se u glinenu đuvečaru.

Svinjske grudi se seku na male komade i proprže se na 4-5 minuta u maslinovom ulju, nakon čega se sipaju u pasulj.

U istoj masnoći se proprži luk i zajedno sa iseckanim povrćem se dodaje u đuveč. Začinjava se začinima i dobro se izmeša.

Sipa se voda 2-3 prsta da pokrije pasulj u đuvečari i stavlja se u hladnu rernu na 30 minuta na 220 stepeni, nakon čega se smanjuje na 180 stepeni još 2 sata.

Desetak minuta pre nego što pasulj bude gotov stavlja se i sitno iseckan peršun i struk celera.

Želim vam prijatno sa pasuljem sa svinjskim grudima u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: