Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kupus sa svinjskim grudima i mašću

Kupus sa svinjskim grudima i mašću

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Kupus sa svinjskim grudima i mašću
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 6
08/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
5
"Postoji jedan jedini razlog zašto stavljamo kiseli kupus svake godine, a to je ovaj recept. Božanstveni ukus sa aromom slanine"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g
  • kiseli kupus - 800 g
  • mast - 130 g
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i beli luk. Sitno ih iseckajte. Stavite mast u lonac na šporetu. Na masti propržite luk i čen belog luka. Kupus isecite na trake i operite ga u vodi.

Iseckani kupus iscedite. Dodajte u šerpu gde smo pržili luk i beli luk. Dodajte alevu papriku i biber. Sve dobro promešajte. Dodajte 1/2 šolje vode.

Svinjske grudi začinite sa vrlo malo soli i bibera, ne previše jer je i kupus slan. Naseckajte svinjska prsa i propržite ih u tiganju da postanu ružičasta. Promešajte kupus.

Nakon što je kupus sa začinima izdinstan, pomešajte ga sa svinjskim grudima. Prebacite sve u pleh za pečenje. Stavite u rernu da se peče na 240 stepeni.

Ispecite jelo veoma dobro. Prilikom pečenja možete dodati i 1 šolju tople vode. S vremena na vreme promešajte jelo. Rasporedite jelo tako da svuda ima kupusa i svinjskih grudi. Prijatno! Jedite ovo jelo sa ljutim papričicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: