Način pripreme
Očistite luk i beli luk. Sitno ih iseckajte. Stavite mast u lonac na šporetu. Na masti propržite luk i čen belog luka. Kupus isecite na trake i operite ga u vodi.
Iseckani kupus iscedite. Dodajte u šerpu gde smo pržili luk i beli luk. Dodajte alevu papriku i biber. Sve dobro promešajte. Dodajte 1/2 šolje vode.
Svinjske grudi začinite sa vrlo malo soli i bibera, ne previše jer je i kupus slan. Naseckajte svinjska prsa i propržite ih u tiganju da postanu ružičasta. Promešajte kupus.
Nakon što je kupus sa začinima izdinstan, pomešajte ga sa svinjskim grudima. Prebacite sve u pleh za pečenje. Stavite u rernu da se peče na 240 stepeni.
Ispecite jelo veoma dobro. Prilikom pečenja možete dodati i 1 šolju tople vode. S vremena na vreme promešajte jelo. Rasporedite jelo tako da svuda ima kupusa i svinjskih grudi. Prijatno! Jedite ovo jelo sa ljutim papričicama.