Način pripreme
Pirinač se stavlja u čašu vode 250 ml bez da se pranja. Kuva se dok voda ne ispari od vrenja.
Sipa se u posudu za kuvanje mleka ili posudu koja je na vodenu paru. Dodaje se sveže mleko i šećer. Kuva se 10 minuta nakon što uzavri.
Skrob se izmeša sa žumancima i 100 ml vode.
Dodaje se u mleko uz neprestano mešanje dok ne uzavri.
Ostavlja se da kuva 10 minuta nakon čega se dodaje vanila. Veoma dobro se izmeša.
Smesa se sipa u glinene posudice.
Posudice se ređaju u tepsiju u koju se sipa voda da bude do polovine posudica.
Stavljaju se u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni. Peče se dok se ne dobije zlatkasta korica.
Kalupčiči se vade iz rerne i pokrivaju se tanjirićem da se sutlijaš ne bi sušio.
Sutlijaš u rerni prema starom turskom receptu servira se hladan, posut cimetom.