Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Domaći burgeri sa mekanim lepinjama

Domaći burgeri sa mekanim lepinjama

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
541353214
Domaći burgeri sa mekanim lepinjama
Fotografije: NEVI
1 / 8
17/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Ukusan burger je onaj kojeg pripremate od početka do kraja - verujte nam"

Potrebni sastojci

  • za lepinje
  • brašno - 400 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 5 supenih kašika
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • peršun
  • so
  • biber
  • za dodatak
  • paradajz
  • krastavac
  • zelena salata
  • sosevi - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Za lepinje ugrejte sveže mleko i u 100 ml rastvorite kvasac, šećer i ostavite da se aktivira 10-15 minuta na toplom. Prosejte brašno i so i napravite udubljenje, u njega sipajte ulje, preostalo mleko i aktivirani kvasac.

Zamesite meko testo i mesite bar 5-10 minuta. Od gotovog testa napravite osam jednakih lopti (oko 80 g svaka). Poređajte lopte u pleh, obložen papirom za pečenje i napravite razmak između njih. Ostavite da nadođu na toplom oko jedan sat.

Nadošle lepinje pospite sa malo brašna i napravite proreze oštrim nožem, nemojte da pritiskate da ne istereate vazsuh iz njih. Pecite u prethodno ugrejajnoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Nemojte otvarati rernu prvih 10-15 minuta pečenja.

Ostavite gotove lepinje da se ohlade pre nego što ih isečete. Za to vreme napravite ćuftice, u posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno iseckan luk i peršun i začinite solju i biberom po ukusu.

Ostavite smesu 10-15 minuta da upije mirise i posle napravite osam jednakih loptica. Pecite na roštilju, grilu ili gril tiganju. Da biste sastavili burgere, isecite lepinje po sredini.

Na donju polovinu poređajte oprane cele listove zelene salate, paradajz i krastavac, oprane i isečene na krugove, odozgo stavite jednu ćuftu, stavite sos po izboru (senf, čili sos, kečap itd.) i poklopite drugim delom. Servirajte sa prženim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: