Način pripreme
U posudu prosejte obe vrste brašna.
Dodajte prašak za pecivo, so i šećer. Izmešajte i oblikujte udubljenje.
Na krupno rende izrendajte kačkavalj i maslac koji treba da bude dobro ohlađen.
Dodajte ih u suvu smesu zajedno sa kiselim mlekom i jednim jajetom.
Umesite meko i lepljivo testo.
Nauljenim prstima otkidajte testo i oblikujte hlepčiće. Od ove količine ispada 8-10 malih hlebića.
Poređajte ih u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog.
Isecite kačakvalj i stavite po jedan komad na svaku pogačicu tako što ga pritisnite lagano ka unutra.
Zagrejte rernu na 180°C i stavite hlepčiće sa kačkavaljem od spelte i kukuruznog brašna da se peku otprilike 30 minuta.
Istopite meki maslac i dodajte u njega sitno iseckan peršun, presovan čen belog luka i prstohvat soli.
Izmešajte i ovom smesom namažite gotove hlepčiće dok su još vrući.