Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Hlepčići sa kačkavaljem od spelte i kukuruznog brašna

Hlepčići sa kačkavaljem od spelte i kukuruznog brašna

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Hlepčići sa kačkavaljem od spelte i kukuruznog brašna
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
14/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Jednu stvar ćemo vam reći - ništa drugo vam ne treba, osim ovih unikatnih hlepčića"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 160 g
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • još
  • kačkavalj - 40 g
  • za premazivanje
  • maslac - 30 g
  • peršun - 3 - 4 struka
  • beli luk - 1 čen
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte obe vrste brašna.

Dodajte prašak za pecivo, so i šećer. Izmešajte i oblikujte udubljenje.

Na krupno rende izrendajte kačkavalj i maslac koji treba da bude dobro ohlađen.

Dodajte ih u suvu smesu zajedno sa kiselim mlekom i jednim jajetom.

Umesite meko i lepljivo testo.

Nauljenim prstima otkidajte testo i oblikujte hlepčiće. Od ove količine ispada 8-10 malih hlebića.

Poređajte ih u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog.

Isecite kačakvalj i stavite po jedan komad na svaku pogačicu tako što ga pritisnite lagano ka unutra.

Zagrejte rernu na 180°C i stavite hlepčiće sa kačkavaljem od spelte i kukuruznog brašna da se peku otprilike 30 minuta.

Istopite meki maslac i dodajte u njega sitno iseckan peršun, presovan čen belog luka i prstohvat soli.

Izmešajte i ovom smesom namažite gotove hlepčiće dok su još vrući.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: