Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogačice od kukuruznog brašna Dobrudžanke

Pogačice od kukuruznog brašna Dobrudžanke

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pogačice od kukuruznog brašna Dobrudžanke
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ukusne kukuruzne lepinje Dobrudžanke - uz put, na poslu ili na pikniku. Ukusne u bilo koje vreme!"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 7 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • pšenično brašno - 1 1/3 šolje
  • sir - 100 g
  • maslac - 30 g
  • semenke bundeve - 2 kašike
  • ulje - za premazivanje ruku
* merne jedinice

Način pripreme

Brze i veoma ukusne kukuruzne pogačice koji ne zahtevaju mešenje. Sve se meša kašikom po redosledu proizvoda.

Pomešajte kiselo mleko i sodu u posudi i sačekajte da se aktivira.

Zatim dodajte jaje, so, ulje i promešajte.

Prosejte obe vrste brašna i dodajte i njih.

Na kraju dodajte sir, izmrvljen na krupnije i na kraju izmešajte.

Premažite ruke uljem i formirajte loptice koje stavite na pleh obložen papirom za pečenje, razmaknute. Pri pečenju će se povećati u zapremini.

Isecite maslac i stavite komadić u sredinu svake pogačice.

Pospite semenkama bundeve i ostavite pogačice Dobrudžanke da odstoje 10 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

Zatim stavite lepinje da se peku 20-25 minuta.

Dobar apetit uz kukuruzne lepinje Dobrudžanke!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: