Način pripreme
Brze i veoma ukusne kukuruzne pogačice koji ne zahtevaju mešenje. Sve se meša kašikom po redosledu proizvoda.
Pomešajte kiselo mleko i sodu u posudi i sačekajte da se aktivira.
Zatim dodajte jaje, so, ulje i promešajte.
Prosejte obe vrste brašna i dodajte i njih.
Na kraju dodajte sir, izmrvljen na krupnije i na kraju izmešajte.
Premažite ruke uljem i formirajte loptice koje stavite na pleh obložen papirom za pečenje, razmaknute. Pri pečenju će se povećati u zapremini.
Isecite maslac i stavite komadić u sredinu svake pogačice.
Pospite semenkama bundeve i ostavite pogačice Dobrudžanke da odstoje 10 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Zatim stavite lepinje da se peku 20-25 minuta.
Dobar apetit uz kukuruzne lepinje Dobrudžanke!