Način pripreme
Testo se ostavlja na sobnoj temperaturi. Za to vreme se isecka praziluk.
U dubok tiganj se sipa otprilike 60-70 ml ulja, dodaje se praziluk i dinsta se.
Kada smanji svoj obim u njega se dodaju mleveno meso, sir i začini.
Kada se mlevenomeso proprži, skida se sa ringle.
Testo se razvija u tanku koru, otprilike 3 cm. Ako se lepi, posipa se brašnom,
Po kori se raspoređuije nadev za pitu sa prazilukom.
Uvija se u rolat i stavlja se u nauljenu tepsiju.
Ostavlja se da naraste na otprilike sat vremena ili dok ne naupni tepsiju.
Ukusna uvijena pita se stavlja da se peče u hladnoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.
Kada porumeni, vadi se iz rerne. Posipa se vodom i pokriva se čistom krpom da se odmori.
Uvijena pita od praziluka sa jajima i mlevenim mesom je gotova!