Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa lukom»Uvijena pita sa lukom i mlevenim mesom

Uvijena pita sa lukom i mlevenim mesom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Uvijena pita sa lukom i mlevenim mesom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kažu, najbolja je topla, direktno iz tepsije - odmah smo krenuli da to proverimo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 350 ml
  • kvasac - 1/2 kocke (21g)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • mleveno meso - 600 g
  • mladi luk - 3 veze
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 3 kašike
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sveže mleko i rastvorite kvasac, šećer i 5-6 kašika brašna. Ostavite na toplom mestu da se aktivira kvasac.

U drugu posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. U to sipajte kvasac i so. Umesite srednje meko testo i ostavite da se udvostruči na 30-40 minuta.

Za to vreme pripremite fil. Očistite i iseckajte luk i pečurke. Propržite ih na malo ulja.

Dodajte mleveno meso i začine i kuvajte na tihoj vatri dok sva tečnost ne ispari i ostane samo masnoća.

Kačkavalj isecite na trake.

Podelite testo na tri jednaka dela. Svaki razvaljajte, stavite malo fila i nekoliko traka kačkavalja.

Umotajte u rolat i stavite u sredinu nauljenog pleha. Uradite isto sa druga dva dela, omotajući ih oko prvog.

Ostavite da se ponovo diže 20 minuta.

Pecite pitu od luka u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Uvijena pita sa lukom i mlevenim mesom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: