Način pripreme
Zagrejte sveže mleko i rastvorite kvasac, šećer i 5-6 kašika brašna. Ostavite na toplom mestu da se aktivira kvasac.
U drugu posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. U to sipajte kvasac i so. Umesite srednje meko testo i ostavite da se udvostruči na 30-40 minuta.
Za to vreme pripremite fil. Očistite i iseckajte luk i pečurke. Propržite ih na malo ulja.
Dodajte mleveno meso i začine i kuvajte na tihoj vatri dok sva tečnost ne ispari i ostane samo masnoća.
Kačkavalj isecite na trake.
Podelite testo na tri jednaka dela. Svaki razvaljajte, stavite malo fila i nekoliko traka kačkavalja.
Umotajte u rolat i stavite u sredinu nauljenog pleha. Uradite isto sa druga dva dela, omotajući ih oko prvog.
Ostavite da se ponovo diže 20 minuta.
Pecite pitu od luka u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Uvijena pita sa lukom i mlevenim mesom je gotova.