Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pita od praziluka sa ovsenim pahuljicama

Pita od praziluka sa ovsenim pahuljicama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Pita od praziluka sa ovsenim pahuljicama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
17/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ova pita sa prazulukom i ovsenim pahuljicama je savršen doručak uz jogurt. A nema nikakvog pšeničnog brašna"

Potrebni sastojci

  • prazuluk - 300 g
  • ovsene pahuljice - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • kravlji sir - 260 g
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - ½ kašičice
  • crni biber - ½ kašičice
  • aleva paprika - ½ kašičice
  • kurkuma - ½ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti, nasecka se na sitne kolutiće i proprži se sa 2 supene kašike ulja, dodaje se 1 šoljica vode i ostavlja se da se dinsta i omekša.

Kada je gotov, začinjava se crnim biberom, alevom paprikom i kukrumom.

U posudi se mute jaja viljuškom, dodaje se kašika ulja. U čaši se stavlja kiselo mleko i dodaje se soda bikarbona, energično se meša kako bi se aktiviralo.

Nakon toga se dodaje u jaja. Ohlađeni dinstani praziluk i ovsene pahuljice se stavljaju u smesu i meša se.

Na kraju se dodaje i izmrvljeni kravlji sir. Smesa se ostavlja na 5 minuta u posudi, a za to vreme u posudici se oblaže papir za pečenje.

Smesa se sipa i zagladi se ravnomerno silikonskom špatulom.

Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 175 °C da se peče pita sa prazilukom 40 minuta.

Ova pita sa prazulukom i ovsenim pahuljicama je savršen doručak uz jogurt.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: