Način pripreme
1. Očistite i isecite praziluk. Propžite ga na umerenoj vatri u ulju dok ne omekša i ne počne da dobija boju.
2. Stavite mleveno meso, vodu, so i biber i mešajte dok ne promeni boju i ne izmrvi se. Ostavite tako pripremljen nadev za pitu da se ohladi oko 10-15 minuta.
3. Rasporedite kore za pitu i preko dve po dve rasporedite od nadeva sa mlevenim mesom i mrvljenim sirom. Ovde možete staviti malo ulja.
4. Uvijte tako dve po dve kore u rolat, a posle poređajte u oblik puža u okruglu tepsiju.
5. Kad oblikujete uvijenu pitu, stavite odozgo malo ulja i prelijte jajetom, umućenim sa mlekom i prstohvatom soli.
6. Pecite pitu sa mlevenim mesom i sirom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta ili dok ne porumeni i ne dobije lepu boju.
Prijatno!