Način pripreme
Prvo spremite nadev. Pomešajte sitan sir sa kiselom vodom, umućenim jajima, uljem, solju i prstohvatom sode. Promešajte u retku kašicu i dodajte kukuruzno brašno.
Uzmite dve kore za pitu. Pospite prvu uljem, stavite drugu odozgo i sipajte oko 3-4 kašike smese, raspoređujući po celoj kori.
Uvijte kore u rolat i uvijte u puža u posudi za pečenje. Tako nastavite sa svim korama. Na kraju ostavite jednu koru.
Presavijte je na pola, namažite je i uvijte u rolnicu. Stavite je u sredinu.
Sipajte malo ulja oko 1-2 kašike smese i namažite pitu.
Pospite uvijenu pitu semenkama.
Zagrejte rernu na 180 stepeni sa ventilatorom. Pecite pitu dok ne dobije lepu zlatstu boju.
Uvijena pita sa jajima i sitnim sirom je gotova.