Način pripreme
Za osnovu se samenje 220 g keksića i pomešaju se sa 120 g istopljenog maslaca, smesa se dobro izmeša i raspoređuje se po dnu kalupa tako što se pravi rub.
Pravi se smesa od 100 g krem sira, 2 supene kašike šećera, dobro se izmeša i dodaje se 150 g zaslađenog kondenzovanog mleka, ponovo se dobro izmeša.
Dodaje se 200 g kisele pavlake, izmeša se i dodaje se 3 jaja jedno po jedno, 20 g kokosovog brašna, 1/4 kašičice esencije limuna i 1/2 kašičice vanile.
Smesa se raspoređuje po keksićima i peče se na 170°C 30-35 minuta, hladi se veoma dobro, ja je ostavljam na jednu noć.
Posledni sloj ove sveže keks torte je lagani krem od 200 ml umućene pavlake i 200 g kisele pavlake sa korom i sokom 1/2 limete.
Torta ljubav kokosa i limete je ukrašava po želji i ostavlja se da odstoji na 2-3 sata pre serviranja.