Način pripreme
Jaja se mute sa šećerom dok se ne dobije mekani krem. Postepeno se dodaje prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Na kraju se dodaje rastopljen i ohlađen masalc. Pažljivo se promeša. Smesa se podeli na 4 dela. Svaki deo se ispeče u kalupu (25cm), obloženim papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta (nemojte da ih prepečete). Ostavite da se ohlade. Skuvajte preliv sa šećerom i vodom i ostavite da se potpuno ohladi. Lepo umutite pavlaku. U nju dodajte maslac i nastavite da mutite dok ne postene glatka.
Rastopite čokoladu na pari. Skinite sa vatre i u nju dodajte mleko u prahu. Promešajte dobro i kad se ohladi, dodajte u pavlaku. Mutite mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Sastavite tortu, tako što ćete staviti jednu koru na poslužavnik. Prelijte i namažite delom krema. Prekrijte drugom korom, namažite kremom i nastavite na isti način, dok ne poređate sve kore.
Celu tortu namažite kremom i pospite kokosovim brašnom. Ukrasite Rafaelo bombonama i stavite u frižider. Pre konzumiranja, izvadite tortu na 10-15 minuta na sobnu temperaturu.