Torta od kokosa Rafaelo

30/03/2017
"Kada reči nisu dovoljne - pripremite Rafaelo tortu za one koje volite "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 623
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 15 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslac - 125 g
  • vanila - 3 komada
  • za fil
  • pavlaka - 500 ml
  • maslac - 125 g
  • bela čokolada - 300 g
  • mleko u prahu - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - po ukusu
  • za preliv
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • za dekoraciju
  • kokosovo brašno
  • bombone - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute sa šećerom dok se ne dobije mekani krem. Postepeno se dodaje prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Na kraju se dodaje rastopljen i ohlađen masalc. Pažljivo se promeša. Smesa se podeli na 4 dela. Svaki deo se ispeče u kalupu (25cm), obloženim papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta (nemojte da ih prepečete). Ostavite da se ohlade. Skuvajte preliv sa šećerom i vodom i ostavite da se potpuno ohladi. Lepo umutite pavlaku. U nju dodajte maslac i nastavite da mutite dok ne postene glatka.

Rastopite čokoladu na pari. Skinite sa vatre i u nju dodajte mleko u prahu. Promešajte dobro i kad se ohladi, dodajte u pavlaku. Mutite mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

Sastavite tortu, tako što ćete staviti jednu koru na poslužavnik. Prelijte i namažite delom krema. Prekrijte drugom korom, namažite kremom i nastavite na isti način, dok ne poređate sve kore.

Celu tortu namažite kremom i pospite kokosovim brašnom. Ukrasite Rafaelo bombonama i stavite u frižider. Pre konzumiranja, izvadite tortu na 10-15 minuta na sobnu temperaturu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar