Način pripreme
Napravite osnovu ovog tarta tako što u posudi pomešate sve suve sastojke (brašno, šećer, so, prašak za pecivo i fino mlevene lešnike). Dobro ih izmešajte.
Dodajte kokosov maslac, koji treba da bude na soboj temperaturi.
Utrljajte maslac u suve sastojke dok se ne formiraju mrvice od maslaca.
Dodajte jaja i 3-4 kašike svežeg mleka i umesite meko mrvljivo testo.
Gotovo testo odmah prebacite u kalup za tart prečnika 26-28 cm i prstima oblikujte osnovu i mali bord pritiskajući.
Stavite kalup sa osnovom za tart u frižider na 30 minuta da se stegne.
Nakon toga izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 18-20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite osnovu za tart da se u potpunosti ohladi.
Za to vreme pređite na spremanje krema od limuna.
Na fino rende izrendajte kore obe limete i nakon toga iscedite njihov sok.
Umutite 3 jaja i skrob. Dodajte u njih ceđeni sok limete, vodu i šećer.
Stavite krem na srednju jačinu ringle i mešajte dok se ne zgusti.
U vrući krem dodajte maslac i korice limete, odvajajući mali deo njih za posipanje tarta.
Rasporedite krem po ohlađenoj osnovi i sačekajte da se ohladi, nakon čega dekorišite svežim jagodama i pospite koricama limete za dodatnu svežinu.
Neka vam je slatko i sveže sa mojim tartom sa kremom od limete i jagodama bez glutena!