Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutena

Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutena

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutena
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
03/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sveži tart sa limetom i jagodama bez glutena - za sve ljubitelje poslastica"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 180 g
  • lešnici - 50 g, sirovi
  • kokosov maslac - 100 g, meko
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • smeđi šećer - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sveže mleko - 3 - 4 supene kašike
  • krem sa limunom
  • limeta - 2 komada
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • voda - 1 šolja
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • maslac - 30 g
  • jagode - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite osnovu ovog tarta tako što u posudi pomešate sve suve sastojke (brašno, šećer, so, prašak za pecivo i fino mlevene lešnike). Dobro ih izmešajte.

Dodajte kokosov maslac, koji treba da bude na soboj temperaturi.

Utrljajte maslac u suve sastojke dok se ne formiraju mrvice od maslaca.

Dodajte jaja i 3-4 kašike svežeg mleka i umesite meko mrvljivo testo.

Gotovo testo odmah prebacite u kalup za tart prečnika 26-28 cm i prstima oblikujte osnovu i mali bord pritiskajući.

Stavite kalup sa osnovom za tart u frižider na 30 minuta da se stegne.

Nakon toga izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 18-20 minuta.

Izvadite iz rerne i ostavite osnovu za tart da se u potpunosti ohladi.

Za to vreme pređite na spremanje krema od limuna.

Na fino rende izrendajte kore obe limete i nakon toga iscedite njihov sok.

Umutite 3 jaja i skrob. Dodajte u njih ceđeni sok limete, vodu i šećer.

Stavite krem na srednju jačinu ringle i mešajte dok se ne zgusti.

U vrući krem dodajte maslac i korice limete, odvajajući mali deo njih za posipanje tarta.

Rasporedite krem po ohlađenoj osnovi i sačekajte da se ohladi, nakon čega dekorišite svežim jagodama i pospite koricama limete za dodatnu svežinu.

Neka vam je slatko i sveže sa mojim tartom sa kremom od limete i jagodama bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: