Način pripreme
Isecite svinjetinu na zalogaje. Očistite i isecite praziluk na krupno.
Zagrejte ulje i zapržite svinjsko meso nekoliko minuta sa svake strane. Začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite meso i poređajte ga na dno posude u kojoj ćete peći.
U istoj masnoći izdinstajte praziluk 3-4 minuta Nakon toga dodajte paradajz iz konzerve. Možete da koristite i svež paradajz koji ste prethodno oljuštili i isekli na kocke. Ostavite da se krčka na slaboj ringli još nekoliko minuta.
Čim tečnost od paradajza uvri dodajte alevu papriku i brašno. Promešajte i sipajte jednu šolju vruće vode.
Dodajte na sitno isečene listove peršuna i celera.
Poređajte suve šljive između mesa i prelijte jelo dinstanim prazilukom.
Stavite janiju da se peče u zagrejanoj rerni oko sat, dok ne bude gotova.
Ovaj recept me vraća u detinjstvo jer ga znam zahvaljujući baki.
Izuzetno ukusna seoska janija sa svinjetinom, prazilukom i šljivama.
Prijatno!