Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Zimska janija sa svinjetinom, pečurkama i prazilukom

Zimska janija sa svinjetinom, pečurkama i prazilukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Zimska janija sa svinjetinom, pečurkama i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
30/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Kraj vatre uz domaće vince na stolu, najbolje je da servirajte zimsku janiju sa svinjetinom, pečurkama i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • svinsjko meso - 500 g, od buta
  • šampinjoni - 4, 5 komada
  • bukovače - 200 g
  • praziluk - 2 struka, veliki
  • luk - 2 glavice, velike
  • paradajz - 1 komad
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • začin - za svinjsko meso
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinsko meso na komade za kuvanje. Očistite i oljuštite praziluk i luk. Isecite na krupno.

Dinstajte povrće u ulju u odgovarajućoj šerpi za kuvanje.

Dodajte paradajz, isečen na parčiće. Dinstajte i kuvajte dok povrće ne omekša.

Dodajte alevu papriku, isečene pečurke i svinjsko meso. Promešajte. Nakon što meso promeni svoju boju, dodajte koncentrat paradajza i sipajte toplu vodu, dok ne prekrije meso.

Kuvajte na tihoj vatri dok jelo ne ostane na masnoći. Začinite solju, začinom za meso i biberom.

Umutite brašno dok se ne dobije kašica.

U tankom mlazu dodajte kašicu u jelo, mešajući neprestano. Kuvajte još oko minuta i sklonite janiju sa vatre.

Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: