Način pripreme
Luk očistite i sitno ga iseckajte.
Očistite i i operite pileće džigerice. Ugrejte maslinovo ulje u dubokoj šerpi, stavite džigerice i pržite nekoliko minuta dok ne promene boju, dodajte luk i promešajte.
Kuvajte dok luk ne omekša, sitno isecite paradajz, stavite ga u šerpu, zajedno sa paradajzom iz konzerve. Promešajte i začinite solju i lovorovim listom.
Ostavite janiju da provri, dodajte polovinu bujona i promešajte. U jednu malu teglu stavite alevu papriku i brašno, sipajte preostlai bujon i zatvorite. Promućkajte teglu, tako da se sastojci pomešaju, tako se neće stvoriti grudvice od brašna, dobro promućkaje i sipajte u šerpu.
Ponovo promešajte, dodajte biber i kuvajte 15 minuta, periodično mešaje, zato što će se zgusnuti i može da se desi da zagori po dnu. Pre nego što skinete sa vatre, pospite peršunom.