Način pripreme
Dinstajte isečen spanać u maslacu sa prstohvatom soli, dok jelo ne ostane na masnoći.
U posudi umutite jaja i dodajte namrvljeni sir, kiselo mleko, prašak za pecivo i dinstani spanać, promešajte u ujednačenu smesu.
Odvojeno istopite maslac i pomešajte sa uljem.
Uzmite jedan list kora, namažite masnoćom i stavite drugu koru odozgo, namažite i nju masnoćom i pospite malim delom smese od jaja.
Uvijte kore u vazdušast rolat i stavite u sredinu masnoćom namazane posude za pečenje (prečnika 30-32 cm) u obliku puža.
Prelijte tako oblikovanu uvijenu pitu sa umućenim jajima sa kiselom vodom.
Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.
Izvadite pisudu sa gotovom pitom, poprskajte hladnom vodom i pokrijte krpom. Ostavite tako deset minuta pre serviranja.
Vazdušasta uvijena pita sa spanaćem i sirom je gotova.