Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita sa bulgurom i sirom

Uvijena pita sa bulgurom i sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Uvijena pita sa bulgurom i sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Pitu ne delimo, ali recept dajemo svima kojm žele da nauče kako se pravi ukusna uvjena pita sa bulgurom i sirom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • bulgur - 1/2 šolje
  • sir - 250 g
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 6 supenih kašika, punih
  • so - 4 prstohvata
  • ulje - 80 ml
  • maslac - 25 - 30 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvamo bulgur prema uputstvu na pakovanju - postoji jedan koji se kuva u kipućoj vodi u odnosu 1:1 i odmah se skida sa vatre, ostavljate da nabubri, poklopljen. Postoji i drugi koji se kuva oko 10-15 minuta. Pročitajte na uputstvu kako se vaš kuva. Ostavite da se ohladi posolite sa dva prstohvata soli.

2. U posudi umute jaja i u njih stavite kiselo mleko, sodu ulje i dva prstohvata soli. Promešajte dobro i onda unutra izmrvite sir.

3. Razvucite kore za pitu i uzmite po dve kore, ravnomerno stavljate od nadeva i blgura, uvijte u rolat.

4. U okrugao, namazan pleh uvijte rolate u oblik puža. Odozgo poređajte tanke komadiće maslaca i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepen oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Kad izvadite iz rerne uvijte krpom, ako želite da pita bude meka, u protivnom ostavite da se ohladi otkrivena.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: