Način pripreme
1. Skuvamo bulgur prema uputstvu na pakovanju - postoji jedan koji se kuva u kipućoj vodi u odnosu 1:1 i odmah se skida sa vatre, ostavljate da nabubri, poklopljen. Postoji i drugi koji se kuva oko 10-15 minuta. Pročitajte na uputstvu kako se vaš kuva. Ostavite da se ohladi posolite sa dva prstohvata soli.
2. U posudi umute jaja i u njih stavite kiselo mleko, sodu ulje i dva prstohvata soli. Promešajte dobro i onda unutra izmrvite sir.
3. Razvucite kore za pitu i uzmite po dve kore, ravnomerno stavljate od nadeva i blgura, uvijte u rolat.
4. U okrugao, namazan pleh uvijte rolate u oblik puža. Odozgo poređajte tanke komadiće maslaca i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepen oko 30 minuta ili dok ne porumeni.
Kad izvadite iz rerne uvijte krpom, ako želite da pita bude meka, u protivnom ostavite da se ohladi otkrivena.
Prijatno!