Način pripreme
U posudu stavite vodu i ulje, dodajte prosejano brašno. Mesite meko i elastično testo dok se ne pojave balončići.
Podelite na 3 lopte, veličine pesnice, svaku razvucite oklagijom - veličine jedan pedalj.
Namažite uljem i ostavite da odstoje, što više stoje, to bolje, testo se neće kidati.
Za to vreme pripremite nadev, u posudi izgnječite sir viljuškom, razbijte jaja, dodajte mleko i dobro umutite.
Svaku koru vucite u smesu kazaljkena satu, posle stavite na sto i vucite rukama. U početku stavljajte nadev ranomerno, sipajte ulje svuda da se kore ne zalepe.
Pre nego što uvijete, uz pomoć stolnjaka poklopite svuda gde je nadev i posle uvijte sa stolnjakom, kad podigne i kora se sama uvija, ivice savijte i završite uvijanje.
U namazan pleh uvijte od kraja ka centru. Namažite i obilno pospite ulje. Pitu pecite i pržite istovremeno u ugrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne dobije lepu boju.
Odmah nakon što ispečete, držite pleh rukavicom i daskom pridržavajte pitu i ocedite višak masti.
Servirajte sa jogurtom.