Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci u vatrostalnoj posudi

Pileći bataci u vatrostalnoj posudi

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Pileći bataci u vatrostalnoj posudi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
2
"Ko ne voli pileće batake?"

Potrebni sastojci

  • pivo - 1 šolja
  • pileći bataci - 4 komada
  • ulje - 2 kašike
  • začin za piletinu - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 20 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće batake i osušite ih.

Začinite ih solju i začinom za piletinu, sipajte 2 kašike ulja i promešajte dobro. Na kraju pospite biberom i ostavite pileće meso da se marinira oko sat vremena.

Prebacite batake u vatrostalnu posudu i dodajte isečen beli luk. Preko pileta poređajte isečeni maslac.

Sipajte pivo i stavite poklopac.

Gurnite posudu u hladnu rerni, uključite na 250 stepeni i pecite oko 90 minuta.

Pileći bataci u vatrostalnoj posudi su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: