Način pripreme
Za ove ukusne džigerice u vatrostalnoj posudi operite i očistite džigerice.
Iscedite ih od vode i poređajte u vatrostalnu posudu postavljenu papirom za pečenje. Posolite i prelijte sa 50 ml ulja.
Uključite rernu na 200 stepeni i pecite 10 minuta, tek toliko da promene svoju boju. Izvadite i osušite kihinjskim ubrusom.
Pomešajte u posudi brašno, so, biber i alevu papriku. Uvaljajte svaku džigericu dobro sa obe strane i istresite od suvišne količine.
Oljuštite krompir i isecite ga na parčiće. Blanširajte u vodi 5-6 minuta. Izvadite i iscedite.
Dodajte maslac, so, biber, beli luk i luk.
Promešajte dobro.
Na dno vatrostalne posude stavite krompir.
Odozgo poređajte džigerice, tako što kapnete po malo ulja na svaku.
Ne preterujte jer i krompir ima na sebi maslac.
Vratite džigerice u rernu na oko 20 minuta i servirajte.