Način pripreme
Jaja se umute sa šećerom u vazdušastu smesu. Dodaje se sveže mleko i ulje. Ponovo se muti mikserom.
Brašno se pomeša sa praškom za pecivo i čokoladnim prahom. Dodaje se po malo i meša se špatulom da se usvoji cela smesa i homogenizuje se. Podmaže se kalup za kolač ili posuda za pečenje i posipa se brašnom.
Sipa se u kalup za pečenje i peče se na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva. Gotov kolač se ostavlja 15 minuta u kalupu, uvijen krpom. Izvadi se i kad se ohlade odseče se podignuti deo. Nalomi se na male kocke.
Pomeša se sa mlevenim orasima. Preliva se svežim mlekom i muti se. Čokolada se topi sa kašikom ulja i 2-3 kašike svežeg mleka.
Polovina se sipa preko čokoladnog kolača, a druga polovina se sipa u smesu od kocki i oraha. Promeša se i garnira se čokoladni kolač čudo. Odozgo se posipa orasima.