Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata sa kruškama i narom

Salata sa kruškama i narom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Salata sa kruškama i narom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Specijalne prilike traže i specijalnu salatu - ova je baš takva"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 100 g listova bebi spanaća, lolo roso i lolo verde
  • rukola - 2 šake
  • čeri paradajz - 10 komada
  • nar - 1 komad (ili 1/2 ako je veći)
  • kruške - 1 komad
  • plavi sir - 30 g ili po ukusu
  • masline - 8 komada, crna, velika
  • orasi - 1 šaka
  • seme - mešavina, opciono
  • maslinovo ulje - oko 50 ml ili po ukusu
  • balzamiko sirće - po ukusu
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Listove salate dobro operite i ocedite, trudeći se da ih ne stiskate ili zgnječite kako bi ostali sveži.

Čeri paradajz prepolovite, a krušku oljuštite i isecite na tanke polumesece.

Poprskajte je sa malo soka od limuna da ne potamni.

Isecite nar na polovine. Ako imate sreće da naiđete na sočan i dobro sazreo nar, njegov prekrasan tamnocrveni sok će poteći čak i kada je samo isečen.

Iscedite polovinu i uklonite bobice sa druge polovine voća. Pomešajte sok sa maslinovim uljem, malo soli i balzamiko sirćeta da dobijete dresing za salatu.

Ima nareva koji su bledo ružičaste boje i nisu tako sočni. Ako ste naišli na takav, njegov sok je teško iskoristiti, ali ništa, preliv bi dobro prošao i samo sa maslinovim uljem i balzamiko sirćetom.

U dve posude (ili jednoj većoj) pomešajte listove salate sa čeri paradajzom i začinite prelivom i prstohvatom soli. Po vrhu poređajte kruške, izgnječite plavi sir i pospite orasima, semenkama nara i semenkama.

Ubacite nekoliko lepih velikih crnih maslina i pospite sa još dresinga.

Poslužite ukusnu zelenu salatu dok je salata od kruške i nara sveža.

* Količina plavog sira je s jedne strane po ukusu, sa druge - zavisi od intenziteta ukusa i arome samog sira. Postoje sirevi različitih brendova, a neki su toliko mirisni da je mala količina dovoljna da začini celu specijalnu salatu, sos ili jelo.

Kod drugih se jedva oseća miris, čak i ako stavimo celo pakovanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti