Grašak velute

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Grašak velute
Fotografije: Kiril Mihailov
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Grašak velute je sos posebno pogodan za ribu i morske plodove"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g konzerviran
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kravlji maslac - 30 g
  • pavlaka - 100 ml za kuvanje
  • sveže mleko - 100 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte na maslinovom ulju. Kada omekša, dodajte oceđeni grašak dok se ne prodinsta i on.

Dodajte maslac i ostavite da se istopi. Zatim sipajte pavlaku i mleko, promešajte i sačekajte da provri.

Posle nekoliko minuta, kako se sos malo zgusne, počnite da mešajte dok se potpuno ne zgusne, pa sklonite šerpu sa vatre.

Ispasirajte grašak do homogene smese i na kraju začinite sos za ribu biberom i solju.

Grašak velute je sos posebno pogodan za ribu i morske plodove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: