Način pripreme
Pripremamo koru tako što prvo mutimo jaja i šećer dok se ne dobije sipkasta smesa. U blenderu pomešamo bananu sa medom i orasima.
dobija se gusta smes koju dodajemo u smesu od jaja. Zatim dodajemo i brašno mešajući špatulom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 180°C dvadesetak minuta. Nakon što je kora ispečena, vadi se iz rerne kako bi se ohladila pre nego što je prepolovimo.
Za to vreme pripremamo krem. Banane stavljamo u blender zajedno sa svežim mlekom. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa. Stavljamo na ringlu da se zagreje i za to vreme mali deo mlečne smese promešamo sa skrobom i brašnom tako da nema grudvica.
Dodajemo i vanilu. Kada se mleko zagreje gotovo do proviranja, dodajemo ostalu smesu. Mešamo dok se ne zgusti. Zatim pavlaku mutimo i dodajemo špatulom malo po malo u ostali krem kako bi se dobila sipkasta konzistencija.
Koru delimo na dva dela, dodatno oblikujemo u savršen krug pomoću noža i ostatak pravimo u mrve kojima ćemo dekorisati banana kolač odozgo.
Po sredini između de kore stavljamo malo više od pola krema, a ostali premazujemo odozgo i sa strane jednostavne voćne torte.
Mrve posipamo odozgo i sa strane, a po želji možete da dodate banane iseckane na kolutiće i premazane želatinom da ne bi pocrnele.
Banana torta sa medom i orasima se ostavlja u frižideru da se stegne barem na 24 sata.
Bon Apeti!