Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Banana torta sa medom i orasima

Banana torta sa medom i orasima

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Banana torta sa medom i orasima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Raskošna banana torta sa medom i orasima - naše omiljeno zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • med - 3 supene kašike
  • orasi - 1 šolja
  • brašno - 1 šoljica
  • banane - 1 komad
  • Za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • banane - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • slatka pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo koru tako što prvo mutimo jaja i šećer dok se ne dobije sipkasta smesa. U blenderu pomešamo bananu sa medom i orasima.

dobija se gusta smes koju dodajemo u smesu od jaja. Zatim dodajemo i brašno mešajući špatulom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 180°C dvadesetak minuta. Nakon što je kora ispečena, vadi se iz rerne kako bi se ohladila pre nego što je prepolovimo.

Za to vreme pripremamo krem. Banane stavljamo u blender zajedno sa svežim mlekom. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa. Stavljamo na ringlu da se zagreje i za to vreme mali deo mlečne smese promešamo sa skrobom i brašnom tako da nema grudvica.

Dodajemo i vanilu. Kada se mleko zagreje gotovo do proviranja, dodajemo ostalu smesu. Mešamo dok se ne zgusti. Zatim pavlaku mutimo i dodajemo špatulom malo po malo u ostali krem kako bi se dobila sipkasta konzistencija.

Koru delimo na dva dela, dodatno oblikujemo u savršen krug pomoću noža i ostatak pravimo u mrve kojima ćemo dekorisati banana kolač odozgo.

Po sredini između de kore stavljamo malo više od pola krema, a ostali premazujemo odozgo i sa strane jednostavne voćne torte.

Mrve posipamo odozgo i sa strane, a po želji možete da dodate banane iseckane na kolutiće i premazane želatinom da ne bi pocrnele.

Banana torta sa medom i orasima se ostavlja u frižideru da se stegne barem na 24 sata.

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: