Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija sa leblebijama za ručak

Janija sa leblebijama za ručak

Janija sa leblebijama za ručak
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Servirajte janiju sa leblebijama za ručak sa domaćim soda pogačicama!"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 tegla
  • luk - 1 glavica
  • papruka - po 1 crvena i zelena
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon - 1 litar
  • peršun - 3 struka
  • menta - 3 lista
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
  • šargarepa - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite leblebije od vode. Isecite na sitno luk, paprike, šargarepu.

Zagrejte ulje u maloj šerpi, dinstajte sa malo vode.

Dodajte alevu papriku, paradajz i sipajte litar bujona od povrća i oceđene leblebije.

Začinite svežim začinima i kuvajte kratko, da se pomešaju ukusi u janiji sa leblebijama.

Leblebije su bogate proteinima i čudesna su hrana!

Servirajte janiju sa leblebijama za ručak sa domaćim soda pogačicama!

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: