Način pripreme
U avanu istucajte zrnca kumina i slačice. Po želji možete da ih zapečete veoma blago pre toga - samo koliko je potrebno da puste svoju aromu.
U njih izrendajte svež koren đumbira i beli luk. Lepo izmešajte da se pomešaju.
Ogulite i sitno naseckajte luk i šargarepu. Propržite ih na 3 minute u maslinovom ulju ili maslacu, nakon toga dodajte i aromatičnu smesu iz avana.
Kuvajte još 3-4 minuta i stavite kokosovo mleko, paradajz (istucan) + paradajz pire, kurkumu, garam masalu, sušenu ljutu papričicu (samo jednu, druga je za garniranje po želji) i 400-450 ml vode.
Kuvajte poklopljeno 15 minuta, nakon čega stavite so, korijander, isceđeni sok jednog limuna i crni biber. Nastavite da kuvate još 5 minuta poklopljeno.
Za crveno sočivo ovo vreme je dovoljno kako bi omekšalo i postalo gotovo kao kaša, ali ipak postoje različite marke i veličine, zato ukoliko procenite da je potrebno još malo da se skuva, onda kuvajte supu od crvenog sočiva još 5 minuta.
Veoma aromatično jelo je Daal Tadka sa crvenim sočivom, izuzetno ukusno!