Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorba od sočiva»Daal Tadka sa crvenim sočivom

Daal Tadka sa crvenim sočivom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Daal Tadka sa crvenim sočivom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Daal Tadka sa crvenim sočivom je veoma aromatično i izuzetno ukusno jelo!"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 230 g
  • luk - 150 g
  • beli luk - 3 čena
  • đumbir - 14 - 15 g, oljušten svež koren
  • šargarepe - 1 komad, velika (130 g, oljuštena i očišćena)
  • paradajz pire - 100 g
  • šaradajz - 150 g, svež
  • kokosovo mleko - 300 ml
  • maslinovo ulje - 35 ml (ili maslac/ghi)
  • ljuta papričica - 1 - 2 komada
  • kumin - 2 kašičice, u zrnu
  • seme slačice - 2 kašičice, u zrnu
  • garam masala - 1 supena kašika
  • kurkuma - 1 supena kašika, u prahu
  • crni biber - 2 prstohvat
  • so - 2 kašičice
  • korijander - 3 struka, svež ili 1 - 2 supene kašike, sušeni (listovi, ne semenke! )
  • voda - 400 ili 450 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U avanu istucajte zrnca kumina i slačice. Po želji možete da ih zapečete veoma blago pre toga - samo koliko je potrebno da puste svoju aromu.

U njih izrendajte svež koren đumbira i beli luk. Lepo izmešajte da se pomešaju.

Ogulite i sitno naseckajte luk i šargarepu. Propržite ih na 3 minute u maslinovom ulju ili maslacu, nakon toga dodajte i aromatičnu smesu iz avana.

Kuvajte još 3-4 minuta i stavite kokosovo mleko, paradajz (istucan) + paradajz pire, kurkumu, garam masalu, sušenu ljutu papričicu (samo jednu, druga je za garniranje po želji) i 400-450 ml vode.

Kuvajte poklopljeno 15 minuta, nakon čega stavite so, korijander, isceđeni sok jednog limuna i crni biber. Nastavite da kuvate još 5 minuta poklopljeno.

Za crveno sočivo ovo vreme je dovoljno kako bi omekšalo i postalo gotovo kao kaša, ali ipak postoje različite marke i veličine, zato ukoliko procenite da je potrebno još malo da se skuva, onda kuvajte supu od crvenog sočiva još 5 minuta.

Veoma aromatično jelo je Daal Tadka sa crvenim sočivom, izuzetno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: