Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski đuveč sa krompirom i pečurkama

Svinjski đuveč sa krompirom i pečurkama

Svinjski đuveč sa krompirom i pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Svinjski đuveč sa krompirom i pečurkama - jedite smelo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • pečurke - 250 g
  • svinjsko meso - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i operemo krompir, šargarepe i luk.

Operemo i isečemo pečurke i papriku.

Isečemo na kocke i pržimo u malo masnoće svinjetinu dok ne dobije braonkastu boju (ne potpuno isprženo).

Pomešamo sve i sipamo vodu, dok sve ne prekrije. Stavljamo u rernu na 250 stepeni sa poklopcem.

Nakon što je gotovo meso i krompir razbijamo pet jaja i stavljamo ponovo u rernu dok jaja ne budu gotova.

Nakon što su jaja gotova, stavljamo narendan kačkavalj preko jaja i ubacujemo sočni đuveč sa svinjetinom u rernu, dok se kačkavalj ne istopi.

Prijatno uz moj svinjski đuveč sa krompirom i pečurkama :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: