Način pripreme
Sitno iseckajte luk, beli luk i grančice peršuna (listove zajedno sa delom drški). Propržite ih otprilike 5 minuta u zagrejanom ulju.
Dodajte slaninu iseckanu na kockice i izmešajte 2-3 minute.
Stavite i pečurke - očišćene i iseckane, zatvorite šerpu poklopcem i kuvajte 7-8 minuta na umerenoj vatri.
Možete da mešate s vremena na vreme da biste bili sigurni da proizvodi neće izgoreti.
Za to vreme ogulite i isecite krompir na krupne komadiće.
Kada isekne osmi minut kuvanja pečuraka, dodajte krompir, so, alevu papriku rastvorenu u vinu i vrući pileći bujon.
Ponovo poklopite posudu sa janijom od krompira i kuvajte 30 minuta ili dok krompiri ne budu gotovi.
Servirajte janiju sa krompirom, pečurkama i slaninom dok je topla.
Toliko je ukusno da nisu potrebni dodatni začini!
Prijatno!