Način pripreme
Priprema ćuftica:
Iseckati na sitno beli luk. Crni luk takođe iseckati na kockice. Dodati meso, jaja, prezle, pirinač, mlevenu papriku, vegetu, so, biber. Smesu slobodno rukama izraditi.
Slobodno sipati malo tople vode kako bi se dobila fina smesa. Ostavite malo da odstoji dok pripremate sos.
Priprema sosa:
Propržiti na ulju brašno, veoma kratko. Kada se lepo istopi dodati kuvani paradajz i pustiti da proključa uz povremeno mešanje. Dodati vodu da sos bude ređi.
Zatim od pripremljene smese oblikovati ćuftice željene veličine i ubaciti u sos da se skuvaju. Smanjiti temperaturu i ostaviti se lagano kuvaju. Kuvati otprilike oko 40 minuta. Vidi se kad je meso i pirinač kuvan.
Ćufte sa mesom i pirinčem u paradajz sosu služiti tople uz pire krompir.