Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Lučene sarme sa mlevenim mesom u paradajz sosu

Lučene sarme sa mlevenim mesom u paradajz sosu

Petya KonovaPetya Konova
Početnik
6359
Lučene sarme sa mlevenim mesom u paradajz sosu
Fotografije: Petya Konova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Lučene sarme sa mlevenim mesom u paradajz sosu - vaš muž će biti na sedmom nebu od sreće."

Potrebni sastojci

  • luk - 5 glavica
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • paradajz - 2 šolje, mleveni
  • ulje - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 lista
  • voda
  • peršun - svež
  • bosiljak - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite glavice luka i skuvajte u vodi u koju ste stavili lovorov list oko 10 minuta dok ne omekšaju. Ne treba da se raspadnu.

Nakon toga izvadite i ostavite da se ohlade. Nakon toga pažljivo izvadite unutrašnjost svake glavice luka, ostavite spoljašnje slojeve cele.

Skuvajte pirinač sa vodom u odnosu 1:3

Isecite unutrašnjost luka sitno.

Nakon što se pirinač ohladi dodajte mleveno meso, jaje, alevu papriku, biber, čubar, so, 1 kašičicu paradajza, iseckanu unutrašnjost luka.

Sve dobro promešajte.

U pleh sipajte 2 supene kašike ulja i preostali paradajz.

Uzmite ohlađene ljuspice luka i pažljivo napunite nadevom. Uvijte kao sarme. Poređajte sarmeu pleh.

Prelijte vodomi dodajte druge 2 supene kašike ulja, prstohvat soli. Možete posuti čubrom i biberom za raskoš i ostavite na 200 stepeni oko 40-450 minuta.

Prilikom serviranja lučenih sarmi sa mlevenim mesom u paradajz sosu, možete ih posuti svežim peršunom ili bosiljkom.

Prijatno!

Pogledajte još koliko puta dnevno možemo da jedemo luk, kao i koji je sastav luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: