Način pripreme
Oljuštite glavice luka i skuvajte u vodi u koju ste stavili lovorov list oko 10 minuta dok ne omekšaju. Ne treba da se raspadnu.
Nakon toga izvadite i ostavite da se ohlade. Nakon toga pažljivo izvadite unutrašnjost svake glavice luka, ostavite spoljašnje slojeve cele.
Skuvajte pirinač sa vodom u odnosu 1:3
Isecite unutrašnjost luka sitno.
Nakon što se pirinač ohladi dodajte mleveno meso, jaje, alevu papriku, biber, čubar, so, 1 kašičicu paradajza, iseckanu unutrašnjost luka.
Sve dobro promešajte.
U pleh sipajte 2 supene kašike ulja i preostali paradajz.
Uzmite ohlađene ljuspice luka i pažljivo napunite nadevom. Uvijte kao sarme. Poređajte sarmeu pleh.
Prelijte vodomi dodajte druge 2 supene kašike ulja, prstohvat soli. Možete posuti čubrom i biberom za raskoš i ostavite na 200 stepeni oko 40-450 minuta.
Prilikom serviranja lučenih sarmi sa mlevenim mesom u paradajz sosu, možete ih posuti svežim peršunom ili bosiljkom.
Prijatno!
Pogledajte još koliko puta dnevno možemo da jedemo luk, kao i koji je sastav luka.