Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice sa tikvicama i mlevenim mesom u paradajz sosu

Ćuftice sa tikvicama i mlevenim mesom u paradajz sosu

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2396087758
Ćuftice sa tikvicama i mlevenim mesom u paradajz sosu
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
13/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Aromatične ćuftice sa sosom, tako i nismo razumeli kada je vreme za jelo!"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, srednja
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • za sos
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 4 komada
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 - 3 listića
  • voda - 600 ml
  • peršun - 3 struka
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu, oljuštimo je i narendamo na rende, nakon toga je ostavljamo u cediljki da se ocedi od tečnosti. Oljuštimo luk i njega narendamo na rende.

U posudu stavljamo mleveno meso, dodajemo narendani luk, oceđenu tikvicu, biber, kumin i so po ukusu. Zamesimo dobro sve zajedno i oblikujemo male ćuftice.

Spremamo sastojke za sos, tako što na rende narendamo luk, šargarepe i paradajz. U dubokoj posudi zagrevamo ulje i dodajemo luk. Mešamo i nakon minut dodajemo šargarepe i paradajz.

Promešamo ponovo i stavljamo alevu papriku, šećer, so po ukusu i brašno. Mešajući sipamo toplu vodu, nakon toga ubacujemo unutra ćuftice i lovorove listiće.

Poklapamo poklopcem i ostavljamo da se kuva oko 40 minuta. Kada je jelo gotovo, sklanjamo sa vatre i pri serviranju posipamo svežim peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: