Način pripreme
Operemo tikvicu, oljuštimo je i narendamo na rende, nakon toga je ostavljamo u cediljki da se ocedi od tečnosti. Oljuštimo luk i njega narendamo na rende.
U posudu stavljamo mleveno meso, dodajemo narendani luk, oceđenu tikvicu, biber, kumin i so po ukusu. Zamesimo dobro sve zajedno i oblikujemo male ćuftice.
Spremamo sastojke za sos, tako što na rende narendamo luk, šargarepe i paradajz. U dubokoj posudi zagrevamo ulje i dodajemo luk. Mešamo i nakon minut dodajemo šargarepe i paradajz.
Promešamo ponovo i stavljamo alevu papriku, šećer, so po ukusu i brašno. Mešajući sipamo toplu vodu, nakon toga ubacujemo unutra ćuftice i lovorove listiće.
Poklapamo poklopcem i ostavljamo da se kuva oko 40 minuta. Kada je jelo gotovo, sklanjamo sa vatre i pri serviranju posipamo svežim peršunom isečenim na sitno.