Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Veganske ćufte u paradajz sosu

Veganske ćufte u paradajz sosu

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413924621034
Veganske ćufte u paradajz sosu
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
25/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Zdrav obrok za sve - veganske ćufte u paradajz sosu"

Potrebni sastojci

  • orah - 220 g
  • kriška hleba - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • voda - 2 s.k.
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - suva
  • vlašac - suv
  • biber
  • so
  • crveni pasulj iz konzerve - 100 g
  • sos
  • ljubičasti luk - 1 kom.
  • ulje - 2 s.k.
  • pasirani paradajz - 500 ml
  • peršun koren i list - 1 kom.
  • brašno - 1 s.k.
  • ulje - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Orahe samleti i crveni oceđeni pasulj iz konzerve i čenove belog luka. Kriške hleba izlomiti na što manje delove. Preliti vodom i maslinovim uljem. Pustiti malo da se natopi. Posuti malo suve majčine dušice, vlašca, bibera i soli. Sve sastojke izmešati i oblikovati ćuftice. Ćuftice staviti u frižider malo da odstoje.

Prodinstati ljubičasti luk i usitnjen na kockice koren peršuna. Dodati pasirani paradajz i kratko prokuvati.

Sa obe strane kratko propržiti ćufte. Staviti ćufte u sos. Napraviti zapršku od brašna i ulja i staviti u sos. Kuvati par minuta i dodadati isitnjen list peršuna.

Prijatno uz veganske ćufte u paradajz sosu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: