Način pripreme
Pomešajte vodu i sveže mleko i zagrejte ih. Dodajte u njih kvasac i šećer i promešajte.
Prosejte brašno, dodajte so, promešajte i oformite udubljenje.
Dodajte smesu sa kvascem i maslinovim uljem i zamesite meko testo za bagete.
Stavite testo u posudu i namažite ga uljem.
Ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.
Nakon toga podelite testo na 4 dela.
Svaki razvijte u tanku elipsu, nakon toga uvijte u rolat.
Poređajte bagete u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje, i napravite po nekoliko razreza oštrim nožem.
Ostavite da ponovo narastu.
Istopite maslac i dodajte u njega suve začine. Ostavite da se ohladi.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite posudicu sa vodom na dno.
Čim se dostigne temperatura, namažite bagete aromatičnim maslacem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, dok mini bageti sa maslacem i začinima ne dobiju zlatastu preplanulost.