Način pripreme
Isecite urme na sitno.
Istopite na pari čokoladu i kakao puter.
Umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte med.
Nakon toga dodajte čokoladnu smesu u tankom mlazu, mešajući.
Prosejte brašno od spelte, brašno od rogača i prašak za pecivo.
Dodajte ih u smesu,
Na kraju dodajte isečene urme, kakao i vruću vodu. Promešajte.
Pokrijte malu pravougaonu posudu za pečenje papirom za pečenje i sipajte smesu.
Pecite brauni u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Nakon što se ohladi, isecite na kvadrate i po želji aranžirajte sa malinama ili jagodama.
Ja sam imala zamrznute maline, koje sam poređala preko ohlađenog braunija i sačekala da se odmrznu,
Ukusan, jednostavan i ne na poslednjem mestu zdrav brauni sa rogačem, da ga servirate uz šolju aromatične kafe.
Prijatno!