Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Prolećni kiš sa zeljem i kiseljakom

Prolećni kiš sa zeljem i kiseljakom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Prolećni kiš sa zeljem i kiseljakom
Fotografije: Liudmila
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Nahranite sva čula ovim ukusnim prolećnim kišom koji veličanstveno izgleda"

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 vezica
  • kiseljak - 1/2 vezice
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 1 struk
  • sir - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 50 ml
  • ulje - 2 kašike
  • paprika - crvena
  • Testo
  • brašno - 1 šolja
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • voda - 1/2 šolje
  • so
  • soda bikarbona - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam napravila testo.

Za taj cilj sam stavila brašno u duboku posudu. Dodala sam jaje, hladni narendani maslac, so, prstohvat sode, počela sam da mesim dok se nije pretvorilo u mrvice, posle sam dodala vodu, može da upije manju količinu. Treba da postane mekano testo sa maslacem.

Ostavila sam ga uvijeno u foliji u frižideru, a za to vreme sam oprala i isekla zeleniš, luk i beli luk.

Izvadila sam testo i razvila ga u koru, malo manju od kalupa, moj je od 28 cm. Testa traba da ima i po zidovima.

Probušila sam ga viljuškom da se ne podiže pri pečenju.

Pekla sam na 180 stepeni dok nije dobilo blagu ružičastu preplanulost.

Tokom pečenja izdinstala sam povrće u ulju na srednjoj ringli.

Izvadila sam osnovu i rasporedila odozgo nadev od zelja i kiseljaka, posula sam namrvljenim sirom, prelila sa dva jaja i svežim mlekom, dobro umućenim zajedno i stavila parčiće crvene paprike za ukras.

Pekla sam kiš pet minuta odozgo i odozdo i posle samo odozgo da se zapeče.

Prolećni kiš sa zeljem i kiseljakom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: