Način pripreme
Prolećni namaz sa zeljem za ljubitelje zeleniša.
Zelje operemo. Stavljamo u šerpu. Prelivamo vodom. Kuvamo dok ne promeni boju. Ocedimo i isečemo na trakice.
U posudu sipamo ulje i sveže mleko. Dodajemo so i šećer. Dodajemo limunsku kisleunu i ljušteni beli luk.
Smesu pasiramo, počinjemo odozgo na gore da vučemo štapni mikser. Pasiramo dok ne dobijemo smesu konzistencije kao majonez.
Zelje ocedimo rukama dobro i dodajemo u posudu sa majonezom. Dodajemo sir, izmrvimo ga. Celu smesu ponovo pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Integralni hleb sečemo na trouglove. Krišku sečemo na dva dela po sredini u svaku sečemo po dijagonali da dobijemo trouglove.
Prolećni namaz serviramo u posudi uz trouglove integralnog hleba.
Odličan dodatak uz meze na prolećnoj trpezi.