Patlidžan harmonika

MonikaMonika
Šegrt
26938
Patlidžan harmonika
Fotografije: Nikola
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ukusan i veoma efektan delikates od patlidžana, kojim veoma lako možete da oduševite vaše goste"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • šunka - 50 - 100 g
  • kačkavalj - 50 - 100 g, skamorca ili druga vrsta kačkavalja
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i osušite. Patlidžane isecite popreko na nekoliko centimetara skoro do dna, pazeći da ih ne isečete cele.

Kačkavalj, paradajz i šunku isecite na kriške. Patlidžane dobro posolite i počnite da ređate kriške šunke, kačkavalja i paradajza između isečenih traka.

Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i poprskajte maslinovim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Poslužite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: