Način pripreme
Pomešajte vodu sa svežim mlekom, dodajte kvasac i 1/2 kašičice šećera. Prosejte brašno, sipajte tečnost sa kvascem, dodajte kašiku maslinovog ulja, so i jedno malo jaje. Zamesite meko testo.
Stavite izmešeno testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i ostavite na toplom da naraste.
Usitninte svež ruzmarin, žalfiju, majoran i čen belog luka.
Istopite 50 g maslaca, pomešajte sa začinima.
Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte naraslo testo. Čašom prečnika 10 cm isecite krugoe. Namažite ih maslacem sa začinima.
Presavijte krugove na pola i poređajte u izdužen kalup za kolač postavljem parčetom papira za pečenje.
Ostavite brioš da raste ponovo oko 1 sat. Ispecite hleb na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Nakon što izvadite ispečeni brioš iz rerne četkom namažite aromatičan maslac.
Nek vam je slatko! Slani brioš harmonika sa aromatičnim travama je gotov.