Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Uskršnja slatka jaja na oko

Uskršnja slatka jaja na oko

Uskršnja slatka jaja na oko
Fotografije: Anonymous
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"I pored cele zbrke oko Uskršnjih kolača, nikako nemojte propustiti i kolačiće - i oni su vema važni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 1 šolja (500 g)
  • maslac - 100 g meki
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • vanila - 1 kesica (2 g)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • slatko - 20 - 30 komada cele bele trešnje iz slatka
  • Za uvaljivanje
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 1 kesica (2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom u prahu. Dodajte maslac, pavlaku i vanilu, pa ponovo umutite.

Postepeno dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i umesite mekano testo.

Ostavite ga da odstoji 15 minuta. Nakon toga ga razvaljajte u koru debljine oko pola centimetra.

Od testa isecite oblike, koji treba da budu talasasti i nepravilnog oblika.

Poređajte oblike u pleh pokriven papirom za pečenje. U sredinu svakog oblika stavite jednu trešnju iz slatka i lagano je pritisnite.

Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta i pazite da se kolačići ne prepeku i da ostanu svetle boje.

Odmah, dok su kolačići još vrući, uvaljajte ih u šećer u prahu u koji ste dodali vanilu. Poređajte kolačiće u odgovarajuću posudu za posluženje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: