Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Pasulja»Šareni pasulj za salatu sa prazilukom

Šareni pasulj za salatu sa prazilukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Šareni pasulj za salatu sa prazilukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
02/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Šareni pasulj za salatu sa prazilukom - omiljeno jelo u našoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • šarerni pasulj - 500 g, za salatu
  • praziluk - 3 struka
  • aleva paprika - 3 kašike
  • soda - 3 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem.

Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata.

Nakon što se pasulj natopio, voda se prosipa i pasulj se ispere.

Stavlja se u šerpu i preliva se hladnom vodom.

Kuva se na tihoj vatri, nakon što provri, voda se prosipa i sipa se nova hladna voda. Baca se voda tri puta nakon što provri, pri čemu se pasulj kuva u četvrtoj vodi.

Nakon što četvrta voda provri, dodaje se soda i meša se.

Pasulj se kuva dok ne bude potpuno gotov, nakon čega se vadi iz šerpe i stavlja se u cediljku da se ocedi.

Praziluk se očisti i opere veoma dobro.

Seče se na sitno i sipa se u tiganj.

U tiganj se dodaje ulje, oceđen pasulj, aleva paprika i so.

Salata od pasulja se proprži uz neprestano mešanje 20 minuta, nakon čega se ostavlja da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: