Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Plakija»Pasulj sa prazilukom iz rerne

Pasulj sa prazilukom iz rerne

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Pasulj sa prazilukom iz rerne
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
29/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Serviramo pasulj sa prazilukom iz rerne sa prepečenim hlebom."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 konzerva, velika
  • praziluk - 1 struk, veliki
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • belo vino - 1/3 šolje
  • biljno mleko - 1/2 šolje
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • so
  • parmezan - 3 supene kašike
  • prezle
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isečemo na polumesec, a praziluk na polovine. Beli luk iseckamo.

U ugrejanom ulju propržimo luk. Kad omekša, dodajemo praziluk. Pržimo nekoliko minuta i mešamo. Posipamo solju i kuvamo još malo dok ne omekša. Dodajemo beli luk na kraju.

Nakon još 1-2 minuta dodajemo brašno, mešamo i uz neprestano mešanje sipamo vino. Nakon toga sipamo biljno mleko i mešamo dok se ne zgusne.

Nakon toga sipamo 1.5 šolju vode i rastvaramo bujon od povrća. Začinimo muskatnim oraščićem , biberom i ako je potrebno još malo soli po ukusu.

Dodajemo pasulj i dobro promešamo. Sipamo parmezan i mešamo dok se ne rastopi.

Sve sipamo u pleh. Odozgo posipamo 1 slojem prezle i nakon toga sipamo malo maslinovog ulja. Pečemo pasulj u rerni ugrejanoj na 180 stepeni 15-20 minuta.

Serviramo pasulj sa prazilukom iz rerne sa prepečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: