Način pripreme
U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, brašno, ulje, vanilin šećer i 1/2 šolje šećera. Promešajte dok ne dobijete smesu za kolač. Razvijte fine kore i odvojite jednu koru.
Dobro je premažite dobijenom smesom i prekrijte je drugom korom. U uži deo kore stavite komadiće ratluka i uvijte u čvrst rolat.
Uvijene kore možete staviti u okrufli ili pravougaoni pleh, koji ste prethodno nauljali. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane sastojaka.
Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova.
Dok se pita peče, napravite šećerni sirup. Rastvorite preostali šećer sa 2 šolje vode i stavite na ringlu da proključa, kako bi se šećer u potpunosti rastvorio. Kada se pita ohladi, prelijte je sirupom od šećera i ostavite na hladno mesto najmanje 2-3 sata, da se sirup svuda ravnomerno rasporedi.
Uživajte!