bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka Pita»Slatka pita sa ratlukom

Slatka pita sa ratlukom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638452k129
Slatka pita sa ratlukom1 / 4
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusna pita koja se pojede za minut"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, brašno, ulje, vanilin šećer i 1/2 šolje šećera. Promešajte dok ne dobijete smesu za kolač. Razvijte fine kore i odvojite jednu koru.

Dobro je premažite dobijenom smesom i prekrijte je drugom korom. U uži deo kore stavite komadiće ratluka i uvijte u čvrst rolat.

Uvijene kore možete staviti u okrufli ili pravougaoni pleh, koji ste prethodno nauljali. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane sastojaka.

Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova.

Dok se pita peče, napravite šećerni sirup. Rastvorite preostali šećer sa 2 šolje vode i stavite na ringlu da proključa, kako bi se šećer u potpunosti rastvorio. Kada se pita ohladi, prelijte je sirupom od šećera i ostavite na hladno mesto najmanje 2-3 sata, da se sirup svuda ravnomerno rasporedi.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: