Slatka pita sa ratlukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/10/2017
"Ukusna pita koja se pojede za minut "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano779
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 - 2 kesice
  • ratluk - 2 pakovanja, u boji
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, brašno, ulje, vanilin šećer i 1/2 šolje šećera. Promešajte dok ne dobijete smesu za kolač. Razvijte fine kore i odvojite jednu koru.

Dobro je premažite dobijenom smesom i prekrijte je drugom korom. U uži deo kore stavite komadiće ratluka i uvijte u čvrst rolat.

Uvijene kore možete staviti u okrufli ili pravougaoni pleh, koji ste prethodno nauljali. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane sastojaka.

Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova.

Dok se pita peče, napravite šećerni sirup. Rastvorite preostali šećer sa 2 šolje vode i stavite na ringlu da proključa, kako bi se šećer u potpunosti rastvorio. Kada se pita ohladi, prelijte je sirupom od šećera i ostavite na hladno mesto najmanje 2-3 sata, da se sirup svuda ravnomerno rasporedi.

Uživajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar