Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Slatka pita sa šumskim voćem

Slatka pita sa šumskim voćem

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Slatka pita sa šumskim voćem
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Slatka pita sa šumskim voćem za svaki sladak povod i bez povoda"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • slatka pavlaka - 400 ml, gusta
  • šećer u prahu - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 kašičica
  • kora od limuna - 2 supene kašike, rendana
  • trešnje - 50 g, očišćene koštice
  • šumsko voće - 100 g
  • kravlji masalc - 70 g, neslan, rastopljen
  • šećer u prahu - 3 supene kašike za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnete sa ovim receptom za slatku pitu, ostavite kore neko vreme na sobnoj temperaturi u pakovanju. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Kombinujte gustu pavlaku, šećer, jaja i koru od limuna u posudi za mućenje i mutite dok se dobro ne pomešaju.

Stavite jedan list kore na radnu površinu, sa kraćom stranom kore ka vama. Namažite masalcem i stavite odozgo drugu koru.

Prstima savijte u oblik harmonike.

Prebacite u centar okruglog pleha 30 cm i počnite da uvijate u sredini da liči na ružu.

Ponovite sa preostalim korama, stavite ih oko centralne ruže dok se pleh ne napuni.

Namažite pitu preostalim rastopljenim masalcem i pecite oko 15 minuta ili dok ne porumeni.

Sipajte ravnomerno krem preko pečenog kolača, nakontš toga stavite svuda trešnje i šumsko voće, deo stavite između kora.

Prebacite pleh sa slatkom pitom u rernu i pecite oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta, pre nego što slatku pitu sa šumskim voćem pospete šečerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: