Način pripreme
Pre nego što počnete sa ovim receptom za slatku pitu, ostavite kore neko vreme na sobnoj temperaturi u pakovanju. Ugrejte rernu na 180 stepeni.
Kombinujte gustu pavlaku, šećer, jaja i koru od limuna u posudi za mućenje i mutite dok se dobro ne pomešaju.
Stavite jedan list kore na radnu površinu, sa kraćom stranom kore ka vama. Namažite masalcem i stavite odozgo drugu koru.
Prstima savijte u oblik harmonike.
Prebacite u centar okruglog pleha 30 cm i počnite da uvijate u sredini da liči na ružu.
Ponovite sa preostalim korama, stavite ih oko centralne ruže dok se pleh ne napuni.
Namažite pitu preostalim rastopljenim masalcem i pecite oko 15 minuta ili dok ne porumeni.
Sipajte ravnomerno krem preko pečenog kolača, nakontš toga stavite svuda trešnje i šumsko voće, deo stavite između kora.
Prebacite pleh sa slatkom pitom u rernu i pecite oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta, pre nego što slatku pitu sa šumskim voćem pospete šečerom u prahu.