Način pripreme
Za početak operemo pirinač po mlazom tekuće vode u cediljci dok voda ne postane providna. Ostavljamo ga na 20-30 minuta da se suši.
Pravimo marinadu od pirinčanog sirćeta i šećera tako što ih zagrevamo u odgovarajućoj posudi dok se šećer ne istopi.
Pirinač vadimo u šerpu sa poklopcem, čim voda provri, ringlu smanjujemo na najnižu temperaturu i tako vri dok ne upije vodu. Periodično ga mešamo drvenom špatulom.
Pomešamo sa pirinčem i marinadom u šerpi sa poklopcem i tako stoje dok se pirinač ne ohladi.
Uzimamo koru Nori i stavljamo na podlogu za uvijanje sušija (pokriven najlon kesom).
Mokrim prstima raspoređujemo pirinač po celoj njenoj površini. Posipamo susamom. Orkećemo koru tako da pirinač bude odozdo.
Na strani ka nama ređamo red tunjevine, red Filadelfije i red avokada. Uvijamo pomoću podloge za suši tako što dobro pritišćemo.
Oštrim nožem (kojeg kvasimo pre svakog razreza) sečemo rolat sušija na kolutove.
Poslužujemo domaći suši sa vasabijem i soja sosom.
Neka Vam je slatko!