Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Suši Filadelfija sa tunom avokadom

Suši Filadelfija sa tunom avokadom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Suši Filadelfija sa tunom avokadom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Suši Filadelfija sa tunom i avokadom - već omiljeni suši u kući"

Potrebni sastojci

  • kore nori - 1 komad, za suši
  • pirinač - 90 g, za suši
  • krem sir - 40 g, Filadelfija
  • voda - 130 ml, filtrirana
  • tuna - 85 g, konzerva, file u sopstvenom sosu
  • avokado - nekoliko kriški
  • pirinčano sirće - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • susam - za posipanje
  • vasabi
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak operemo pirinač po mlazom tekuće vode u cediljci dok voda ne postane providna. Ostavljamo ga na 20-30 minuta da se suši.

Pravimo marinadu od pirinčanog sirćeta i šećera tako što ih zagrevamo u odgovarajućoj posudi dok se šećer ne istopi.

Pirinač vadimo u šerpu sa poklopcem, čim voda provri, ringlu smanjujemo na najnižu temperaturu i tako vri dok ne upije vodu. Periodično ga mešamo drvenom špatulom.

Pomešamo sa pirinčem i marinadom u šerpi sa poklopcem i tako stoje dok se pirinač ne ohladi.

Uzimamo koru Nori i stavljamo na podlogu za uvijanje sušija (pokriven najlon kesom).

Mokrim prstima raspoređujemo pirinač po celoj njenoj površini. Posipamo susamom. Orkećemo koru tako da pirinač bude odozdo.

Na strani ka nama ređamo red tunjevine, red Filadelfije i red avokada. Uvijamo pomoću podloge za suši tako što dobro pritišćemo.

Oštrim nožem (kojeg kvasimo pre svakog razreza) sečemo rolat sušija na kolutove.

Poslužujemo domaći suši sa vasabijem i soja sosom.

Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti